PSIHOLOŠKO SAVJETOVANJE

Za djecu

psihološko savjetovanje za djecu psihologinja

Kako izgledaju susreti? 

Na prvom susretu prisutni su i roditelj i dijete kako bi se dobila šira perspektiva djetetova funkcioniranja i obiteljskoga sustava te uvida u različita viđenja, osjećaje i mišljenja u vezi istoga problema. Na tome susretu razgovaramo o razlozima zbog kojih je djetetu potrebna pomoć, dogovaraju se pravila i ciljevi za dalje. U sljedećim susretima usredotočiti ćemo se na razvoj pozitivnih metoda suočavanja, kao i na jačanje djetetova samopoštovanja, samopouzdanja i suosjećanja prema sebi. 

U radu s djetetom se putem kreativnih metoda terapije igrom, koje uključuju upotrebu igračaka, lutki, pijeska, kartica, crteža i igara, djetetu pomaže prepoznati, verbalizirati i izraziti osjećaje, ma koliko oni neugodni ili teški bili. Time se djetetu omogućava integracija doživljenog, pri čemu ono ima priliku u sigurnom okruženju stvoriti neku svoju novu priču i istražiti mogućnosti za drugačije izbore u svakodnevnom životu.

Koliko traje jedan susret?

Individualni susret traje 60 minuta i uglavnom se odvija jedanput tjedno ili svaka dva tjedna u unaprijed dogovorenim terminima. Po potrebi susreti mogu biti i češći.

Što ako moram odgoditi dogovoreni termin?

Ukoliko niste u mogućnosti doći na dogovoreni termin molim Vas da ga otkažete najkasnije 24 sata ranije radi lakše organizacije posla i održavanja našeg odnosa povjerenja. U suprotnom, naplaćuje se cijeli termin kao da je održan. Ukoliko ja ne otkažem termin na vrijeme, sljedeći termin za Vaše dijete je besplatan.

Kako se dogovara termin? 

Termin možete dogovoriti telefonski pozivom ili SMS/WhatsApp/Viber porukom na 099 801 7377, ili slanjem e-maila na zorica@samoprostor.hr 

U pravilu se termin dogovara tjedan dana unaprijed. Dostupni su termini od 10 do 19 sati.

Koliko ranije treba doći na dogovoreni susret?

Nije potrebno dolaziti ranije, već točno u dogovoreno vrijeme.

Koliko puta je potrebno doći na savjetovanje?

Trajanje je individualno i ono ovisi o Vama, djetetu i samoj vrsti problema zbog kojeg se javljate za pomoć, njegovom trajanju i intenzitetu te ciljevima koji su postavljeni na početku savjetovanja. Bitno je voditi računa da je savjetovanje proces i da problem koji je nastajao duže vrijeme ne može biti riješen u jednom susretu.

Mogu li očekivati povjerljivost? 

Možete, jer sve što Vi ili dijete kažete i podijelite sa mnom je povjerljivo i ostaje među nama. 

Psiholog ne smije izlagati privatne informacije drugima osim u slučajevima kada za to dobije pristanak ili kada bi zadržavanje tih informacija predstavljalo opasnost za vas ili druge.

savjetovanje za djecu kroz igru

Koji su najčešći razlozi zbog kojih djeca dolaze kod psihologa?

Neke od teškoća u socioemocionalnom funkcioniranju djece kod kojih može pomoći razgovor sa psihologom:

 • pretjerana zabrinutost i anksioznost
 • strahovi 
 • negativno, samokritično i perfekcionističko mišljenje 
 • nedostatak samopouzdanja i psihološke otpornosti 
 • gubitak, tuga i žalovanje 
 • teško nošenje s promjenama kao što su razvodi ili preseljenja
 • sukobi među braćom i sestrama  
 • nerazvijene vještine samoregulacije emocija
 • nerazvijene socijalne vještine 
 • problemi u stvaranju i održavanju prijateljstva 
 • problemi s pažnjom i koncentracijom 
 • loše organizacijske vještine i gubitak motivacije 

Ako mislite da je Vašem djetetu potrebna stručna pomoć i podrška kako bi shvatilo što se događa u njegovim mislima, tijelu i životu na način da to ono može razumjeti, sebi objasniti i otkriti nove načine nošenja s time, onda je ovo usluga za Vaše dijete i Vas.

Djecu ne trebamo popraviti jer nisu slomljena već saslušati i podržati jer su malena! 

⟵  Povratak na Usluge